Eau RougeIn Indianapolis hield Bernie Ecclestone een vergadering met de teams om hen op de hoogte te brengen van mogelijke nieuwe GP’s in Mexico, Korea en misschien ook in de Verenigde Staten. De nieuwelingen zouden in 2009 op de kalender verschijnen en dat zou ten koste gaan van enkele huidige GP’s.

Er gaan nu drie namen rond die vermoedelijk op het eliminatielijstje staan: Hockenheim, Imola en ons eigenste Spa Francorchamps. Maar welke GP nu het meeste kans maakt om het bijltje te krijgen is absoluut onduidelijk.

De VRT en RTBF maken zich sterk dat Spa Francorchamps niet meer terug op de kalender komt te staan. Maar Speed TV heeft het dan weer over Hockenheim – dat al in financi�le problemen zat – en Imola. Het haalt als reden aan dat er al een tweede GP wordt gereden in Duitsland en Itali�.

Misschien kan de peiling van de FIA van vorig jaar in het voordeel van de Belgische GP spreken. Toen noemden de fans Spa-Francorchamps als hun tweede favoriete circuit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *