Jarno Trulli begon zeer sterk aan het afgelopen seizoen. Hij won zelfs zijn eerste Grand Prix vanaf pole, en dat nog wel in Monaco! Maar na zijn foutje in de laatste ronde in Frankrijk, waarbij hij een podiumplek verloor, ging het bergafwaarts. Hij werd bedankt bij Renault en werd meteen opgepikt door Toyota. De Italiaan is van mening dat dit een stap vooruit is geweest.

“Ik ben blij dat ik zonder problemen naar Toyota kon gaan. Er moeten natuurlijk wat dingen verbeterd worden voor volgend seizoen, maar over het algemeen voel ik me zeer welkom bij het team en ik zie veel potentieel voor de komende jaren. Deze winter zullen we zoveel mogelijk testen om ons voor te bereiden op 2005. We zullen het nog druk krijgen.”

Terugkijkend op afgelopen seizoen:

“Ik heb bereikt waar ik altijd van droomde: het winnen van mijn eerste Grand Prix. Dat ik dat presteerde vanaf pole in Monaco maakt het nog veel specialer. Daarna volgde nog een pole position in Spa, gevolgd door de overstap naar Toyota waar ik al gelijk snel en competitief was. Het seizoen had niet beter gekund, maar er zullen nog veel betere jaren volgen met Toyota.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter