Bij de teampresentatie was Jarno Trulli vol vertrouwen over de TF108. De nieuwe wagen was een stap voorwaarts en de Italiaan had de hoop om voor de podiumplaatsen te kunnen strijden. Na enkele testweken spreekt Trulli andere taal en zegt dat een podiumplaats voor Toyotie niet realistisch is.

Zoals de zaken er nu voor staan, zijn Ferrari en McLaren onverslaanbaar voor ons, vertelde Trulli aan Autosprint. Het is op dit moment dus totaal onrealistisch om over podiumplaatsen te praten.

De Toyota-coureur zegt wel dat Toyota er beter voor staat dan vorig jaar: Vergeleken met de wagen van vorig jaar hebben we de betrouwbaarheids- en bandenproblemen weten te verbeteren. En aangezien BMW-Sauber wat problemen lijkt te hebben, is het misschien mogelijk om aansluiting te vinden met teams als Renault, BMW-Sauber en Williams. Maar meer zit er echt niet in.

Toyota testte onlangs samen met Ferrari in Bahrein. Het verschil tussen beide teams vindt Trulli deprimerend: Ze kunnen remmen en acclereren waar ze het willen, terwijl ik moet oppassen met het gaspedaal, omdat de tractiecontrole is weggevallen. Ferrari is minstens een halve seconde sneller dan de rest, zelfs ten opzichte van McLaren. Ik heb het gevoel dat het kampioenschap al beslist is, voordat het van start is gegaan, aldus een pessimistische Trulli.