De kans dat Toro Rosso overschakelt naar 2.4 V8-motoren is re�el, zo meent mede-eigenaar Gerhard Berger. Het team rijdt momenteel rond met een Ford-Cosworth 3.0 V10, weliswaar gelimiteerd, maar heeft daar wel al veel ophef veroorzaakt in de paddock. Maar die omschakeling zou er wel pas volgend seizoen komen. “Hoogstwaarschijnlijk volgend jaar pas,” zegt de 48-jarige Berger. “Maar er is nog niets beslist.”

Ook bevestigde Berger dat Vitantonio Liuzzi volgende week voor het Red Bull-team zal testen op Paul Ricard, in het Zuid-Franse stadje Le Beausset. Liuzzi was vorig jaar al testcoureur van Red Bull, viel vier races in voor Christian Klien en werd voor dit seizoen in het tweede Red Bull-team gezet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter