BMW-Sauber teambaas Mario Theissen wil dat de safety car-regels nog dit seizoen aangepast worden. De Duitser doet deze uitspraak nadat Nick Heidfeld tijdens de Spaanse Grand Prix een stop-and-go penalty kreeg, waardoor hij pas negende werd.

Heidfeld reed aan de leiding in Barcelona op het moment dat de tweede serie pitstops bezig was. Door de zware crash van McLaren-rijder Heikki Kovalainen stond het licht van de pitstraat op rood, maar Heidfeld moest wel pitten omdat hij geen brandstof in zijn BMW had.

Het is niet voor het eerst dat er kritiek wordt geuit op de regels van een safety car periode. Vrijwel iedereen is het erover eens dat de regels niet kloppen.

Je kunt het niet plannen, het is net een loterij. Voor de race bepaal je een strategie en je kunt tijdens de race alleen maar hopen dat alles goed gaat. vertelt Theissen. We probeerden Nick binnen te roepen, maar dat was misschien twee seconden te laat. Hij was net de pitstraat voorbij en daardoor bleef er geen keuze meer over.

Hij kon nog twee ronden rijden en dan moest hij wel een pitstop maken. We wisten dat Heidfeld een straf zou krijgen, maar we konden gewoon niets anders. Ik weet dat de teambazen en de FIA al over dit onderwerp praten en ik hoop dat er snel een oplossing komt.