Volgens Jackie Stewart is het huidige F1-veld het beste ooit. De drievoudig wereldkampioen meent tevens dat wereldkampioen Sebastian Vettel niets onderdoet voor F1-legendes als Jim Clark, Jack Brabham of Graham Hill, aldus Autosport.com.

Ik denk dat dit het sterkst bezette veld ooit is, aldus de Schot. Gedurende vrijwel het gehele seizoen waren er liefst vijf rijders die voor de titel vochten en in de allerlaatste race waren er nog vier over. Ze reden ook nog eens veelal in verschillende wagens.

Deze rijders zijn echt net zo goed als de besten uit mijn tijd. Ze bezitten dezelfde overtuiging, wilskracht en talent. En nu de wagens zo dicht op elkaar zitten kregen wij in 2010 één van de beste jaren ooit te zien.

Voor 2011 verwacht Stewart nog meer vuurwerk. Vettel is pas 23 dus die wordt alleen maar beter. Maar ook Webber, Alonso, Button, Hamilton en Kubica hebben allemaal genoeg kwaliteiten om voor de titel te vechten.

Kubica kan best een keer kampioen worden. Jenson is de meest soepele, nette rijder die er is. Lewis is de beste racer en Alonso is het meest allround van allemaal. Er is een hele groep van buitengewoon getalenteerde rijders.