Drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart vindt dat het team van McLaren niets verkeerd heeft gedaan tijdens de Grand Prix van Monaco, Alonso won de race voor Hamilton. De FIA onderzoekt nu of het team uit Woking teamorders heeft gebruikt die de uitslag van de race hebben beïnvloedt.

Ik heb afgelopen zondag niets verkeerds gezien. vertelde Stewart op de BBC Radio. McLaren handelde op een slimme manier. Het is erg moeilijk om van teambazen te vragen om hun coureurs op de limiet te laten rijden, terwijl ze eerste en tweede liggen in de race. Wat als Hamilton iets te ver ging in de laatste ronden en daarbij met zijn McLaren in de vangrails was geknald? Dan had het team en Hamilton waardevolle punten verloren. De juiste man heeft gewonnen. Alonso was de snelste en won de race.

De situatie wordt vergeleken met de Oostenrijkse Grand Prix van 2002, toen liet Ferrari-coureur Rubens Barrichello zijn teamgenoot Michael Schumacher net voor de finishlijn voorbij. Sindsdien is het gebruik van teamorders verboden.De bijna 68- jarige Schot zegt dat beide situaties niet met elkaar te vergelijken zijn: Wat Schumacher en Barrichello deden, was veel te opvallend. Barrichello moest op het laatste moment vijftig of zestig kilometer per uur langzamer rijden, om de overwinning aan Schumacher te laten. Dat was zo schaamteloos en niemand had er enig begrijp voor. Het publiek niet en de media niet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!