Gisteren diende Spyker een protest in tegen de wagen van Scuderia Toro Rosso. De stewards hebben de zaak bekeken en beslisten dat ze de wagens van Toro Rosso niet uit de wedstrijd konden halen omdat er al een gerechtelijke procedure loopt.

In een verklaring zeggen ze:

Spyker heeft al een procedure lopen voor de rechtbank en daarom kunnen we een geschil zoals dit (waarbij het protest bijna exact hetzelfde is als de klacht bij de rechter) per definitie oplossen zoals we dat kunnen doen met alles wat te maken heeft met de Sportieve Regelementen van 2007.

Daarom is er beslist dat het ongepast zou zijn als de stewards zichzelf gaan moeien met een zaal die door de indiener van het protest, Spyker, al ergens anders wordt gevoerd. Daarom is dit protest niet toelaatbaar.

Iedereen in het F1 wereldje lijkt er zeker van dat het probleem kan worden opgelost eens er genoeg geld wordt uitgewisseld, maar volgens Gerhard Berger is een compromis uitgesloten.

Er zal geen compromis komen, Zei de STR baas tegen Autosport.comOfwel hebben we gelijk, ofwel niet. Kolles (Spyker, red) heeft ons al een paar keer iets voorgesteld om iets te doen maar dat lost het probleem niet op.

Als we geen gelijk hebben dan moeten we het anders doen, en als we wel juist zijn dan moeten we niks doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter