Scott Speed in de Scuderia Toro Rosso-wagenNa het rampzalige weekend van vorig jaar zullen veel minder toeschouwers geneigd zijn om naar Indianapolis af te zakken, maar dit jaar hebben de Amerikanen iets wat ze vorig jaar niet hadden : een eigen coureur. Scott Speed is de eerste Amerikaanse coureur in jaren die aan de start van zijn thuisrace zal komen te staan. In Montr�al behaalde hij vorig weekend al zijn beste resultaat tot nu toe (een tiende plaats), en hij kijkt er al naar uit om naar de wereldberoemde Brickyard af te reizen. “Zelfs hier in Canada kreeg ik veel meer steun dan ergens anders,” zegt de 23-jarige Speed. “Het voelt geweldig om opnieuw hier te zijn. Volgend weekend wordt een echt hoogtepunt. Ik ben echt opgewonden om te zien hoeveel steun ik ga krijgen in Indianapolis.”

Speed is tevreden over zijn race in Canada. Net na de laatste Safety Car-periode reed hij vlak achter Button en Coulthard. Coulthard geraakte voorbij Button, maar Speed slaagde er niet in en finishte op iets minder dan een halve seconde van de Engelsman. “De laatste ronde waren erg leuk. Ik kon de punten ruiken en reed op de limiet. Het lukte gewoon niet, en ik had nooit de mogelijkheid om langs Button te gaan, desondanks hij wat trager was dan ons. Ik kon hem onder druk zetten, maar ik moest Alonso voorbij laten in het midden van ons duel en dat gaf Button wat ademruimte. Anders was ik er waarschijnlijk korter op geraakt en waren mijn kansen nog wat groter.”

“Ik verwacht veel meer aandacht van de media,” gaat Speed verder. “Ik ga minder lang bij mijn engineers kunnen zijn, maar dat is ook een deel van mijn job en niets onverwacht. Ik verwacht ook veel steun van mijn landgenoten, en ik hoop van harte dat we hen een race kunnen geven die ze nog lang zullen herinneren � op een positieve manier dan wel.”

Speed is de eerste Amerikaan sinds Mario Andretti in 1993. Hij is tevens ook de eerste Amerikaanse coureur aan de start van de Grand Prix van Amerika sinds Eddie Cheever Junior aan de start verscheen in Phoenix, intussen 17 jaar geleden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!