De organisatie van de Grand Prix van Singapore heeft haar werkplanning bekend gemaakt. De regering die het hele project steunt, heeft samen met de organisatoren laten weten dat er komende maand zal begonnen worden met de bouw van het stratencircuit.

Het 5,05 kilometer lange stratencircuit zal enkele uitstekende inhaalmogelijkheden bieden. Daarnaast wordt het circuit van een aantal snelle bochten en uitdagende stukken voorzien. Meer dan 70% van het asfalt is al aangelegd en zal verreden worden op de reeds aanwezige wegen van de stad. Met de werken van de paddock (wedstrijdtoren, pitboxen, persruimtes, …) wordt gestart in september.

De eerste Grand Prix van Singapore staat op de voorlopige kalender van 2008 en zal verreden worden op 28 september. De organisatoren verwachten dat alle werken zelfs al ver voor die tijd zullen afgerond zijn. Of de GP ook daadwerkelijk een nachtrace wordt valt nog af te wachten, er zijn nog veiligheidsvoorschriften die onderzocht moeten worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *