Bruno Senna kan niet wachten om in de Formule 1 te debuteren. Volgend jaar of ten laatste in 2010 wilt hij op de startgrid staan in de koninginneklasse van de autosport. De 24-jarige Braziliaan rijdt dit jaar zijn tweede seizoen in de GP2, vorig jaar werd hij achtste en nu staat hij momenteel gedeeld aan de leiding.

Aan de Ierse krant [i]Irish Sun[/i] vertelde hij dat het een belangrijk jaar wordt. ”Het is duidelijk het belangrijkste jaar van mijn carrière tot nu toe. Het is nu of nooit. Als ik kampioen kan worden heb ik een grote kans om volgend jaar Formule 1 te rijden. In 2009 of ten laatste 2010 wil ik in de Formule 1 starten. Ik ben snel genoeg en dit jaar wil ik dat bewijzen.”

Viviane Senna, zijn moeder en de zus van wijlen drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna, is nog steeds wantrouwig over de keuze. Begrijpelijk, Bruno’s oom kwam veertien jaar geleden om in een Formule 1 wagen. Toch heeft hij geen schrik om in zijn voetsporen te treden. ”De wagens kan je niet vergelijken met toen. Zo zijn honderden keer veiliger.”

Volgende week is de GP2 toe aan de tweede manche van het kampioenschap, in het voorprogramma van de Formule 1.

By peter