Het lijkt erop dat het optimistische interview van Jose Ramon Carabante aan Marca vorige week geen blufpoker was. Want volgens de Spaanse website motor21.com klopt het dat één van de vijf grootste Spaanse bedrijven een financiele injectie gaat geven aan Carabante’s raceteam HRT. Santander zou zichzelf ingekocht hebben.

De Spaanse bank, dat al bekend is van de McLaren en Ferrari sponsoring, zou een aanzienlijk bedrag meenemen. Komend seizoen zouden we nog niet zoveel mogen verwachten van de Spanjaarden maar voor 2012 wil Santander de Cosworth motoren laten vervangen door Ferrari motoren.

Santander zou tevens de gebroken relatie tussen HRT en Toyota nieuw leven in gaan blazen wat voor 2012 een naamswijziging zou kunnen inhouden. Pedro de la Rosa zou volgens de Spaanse motorsport website weer in de markt zijn voor een racestoeltje voor komend seizoen.

Wat er allemaal van waar is zal de komende dagen of weken wel blijken, maar het sluit wel aan bij de woorden van Carabante vorige week.

Overigens suggereert de Spaanse krant El Mundo Deportivo dat HRT de wintertests in februari gaat aanvangen in het door Dallara gebouwde chassis van afgelopen seizoen.

…Wordt ongetwijfeld vervolgd…