Als we het Duitse magazine Sport Bild mogen geloven verliest McLaren een sponsor aan Ferrari, het zou gaan om Santander, een Spaanse bank. De Spaanse Bank zou vanaf het begin van het 2009 seizoen overstappen naar Ferrari en de deal zou zo een kleine 25 miljoen Euro opleveren per seizoen.

Santander begon McLaren te sponsoren verleden jaar, het seizoen dat Fernado Alonso voor McLaren reed.
Op zich geen schokkend nieuws, maar we kunnen de lijn verder trekken.

Dat Santander naar Ferrari vertrekt zou kunnen betekenen dat Alonso in 2009 verhuisd naar het rode team, enige probleem is wie plaats moet ruimen voor de tweevoudige wereldkampioen. Kimi Raikkonen heeft al laten verstaan dat hij zijn contract zal uitdienen, dat betekend dat hij ook in 2009 bij Ferrari blijft.
Contracten zeggen weinig in het huidige Formule 1.

Felipe Massa is de grootste kanshebber om zijn zitje te verliezen bij Ferrari, de Braziliaan is op dit moment bezig aan zijn beste seizoen ooit in het Formule 1, maar Massa heeft al meerdere malen laten zien dat hij niet constant is, zeker na de Britse GP.
De kans bestaat dus dat Fernado Alonso en Felipe Massa gewoon van zitje wisselen, met andere woorden: Massa naar Renault en Alonso naar Ferrari.

Het zijn maar denkbeeldige pistes en we zullen moeten wachten tot in september, Ferrari heeft de gewoonte om hun piloten aan te kondigen tijden de GP van Italië.

By peter