Nico Rosberg is rond tien uur deze morgen van de baan gegaan tijdens de testsessie op het circuit van Barcelona. Rosberg werd eerst onderzocht in het medisch centrum en daarna in een lokaal ziekenhuis. Het ziet er naar uit dat hij er met de schrik van af zal komen.

De FW29 is in ieder geval zwaar beschadigd geraakt en het Williams team zal waarschijnlijk niet meer in actie komen vandaag. Het is ook nog niet zeker of de wagen op tijd klaar zou zijn voor de extra testdag die morgen plaatsvindt.

Het is de tweede keer op drie dagen tijd dat het team een crash te verduren krijgt.

Update 14u20

Het Williams team heeft beslist om vandaag al te beginnen inpakken en niet deel te nemen aan de test van morgen. Naast de duidelijke en grote schade aan het chassis zou ook de monocoque van de wagen beschadigd zijn geraakt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter