Nico Rosberg rijdt ook volgend seizoen voor Williams. Willi Weber beweerde afgelopen week dat de Duitser in 2009 voor McLaren zou gaan rijden, Kovalainen zou dan terugkeren naar Renault. Rosberg spreekt die bewering nu tegen: Ik heb een tweejarig contract en ben ook van plan dat uit te dienen.

Ik blijf bij Williams, dat is voor 100% zeker. zei Rosberg aan Autosport.com. Ik heb deze winter een tweejarig contract ondertekend en daar staan geen clausules in. We zijn nu halverwege het eerste jaar, zo is de situatie en dat zijn de feiten. Ik ben van plan mijn contract uit te dienen, dus volgend jaar rijdt ik ook voor Williams.

De Duitser geeft wel toe dat het soms erg moeilijk is niet om de podiumplaatsen, laat staan de zege te kunnen meevechten: Ik wil graag laten zien wat ik echt waard ben, laten zien wat ik echt kan. In de Formule 1 heb ik nog niet de kans gehad om regelmatig voor podiumplaatsen te strijden. Ja, een paar keer, maar dat was meer toeval. Ik weet ook wel dat ik volgend jaar geen kampioen wordt, maar ik hoop wel een stap voorwaarts te zetten. Wie weet wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe regels.