Luca di Montezemolo:
Ik heb altijd gezegd dat de beslissing om te stoppen de zijne zou zijn, maar nu die genomen is ben ik bedroefd. We hebben zoveel onvergetelijke momenten meegemaakt, soms goede soms slechte en we hebben resultaten neergezet die moeilijk te evenaren zullen zijn. Iedereen in het bedrijf en de supporters van Ferrari bedanken Michael voor de toewijding die hij aan onze kleuren heeft gegeven. Voor zijn standvastheid en moed waar hij mee werkte om iedereen tevreden te stellen. Hij is eerlijk en gepassioneerd en heeft de affectie van ons en onze fans verdient. Hij zal in Maranello blijven, al zal dat met een andere job zijn en ik ben daar zeer blij om.

Jean Todt:
Michael heeft een uniek hoofdstuk geschreven in de geschiedenis van de Formule 1 en van Ferrari. Het moet nog een einde krijgen en wat hij heeft laten zien gaat verder en boven de resultaten die we boekten. Hij is een uitzonderlijk man die een legende zal worden. Voor mij persoonlijk is het een goede vriend en we hebben samen ervaringen beleefd die niet te herhalen zijn. Het was en zal altijd een privilege blijven om naast hem te hebben mogen werken.

Michael Schumacher:
Er zijn geen woorden om mij volledig te kunnen uitdrukken over hoeveel ik van deze fascinerende wereld van de motorsport houd en hoeveel het mij gegeven heeft. Van karting tot Formule 1, ik heb enkele momenten gehad die ik nooit zal vergeten. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik heb gekregen. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft begeleid, voor mij heeft gesupporterd en heeft geïnspireerd van toen ik nog een kind was. Daarenboven wil ik Corinna en onze twee kinderen bedanken die me zoveel sterkte hebben gegeven om te doen wat ik heb gedaan. Al deze jaren in de Formule1 zijn ongelofelijk geweest, zeker die ik meemaakte aan de zijde van mijn vrienden in de Scuderia. Binnenkort ligt mijn toekomst bij mijn familie, hoewel ik blij ben om nog steeds deel uit te maken van Ferrari. Wat nu telt is het wereldkampioenschap.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter