P1. Felipe Massa (Ferrari), 1:35.780:
Alles bij mekaar kunnen we wel zeggen dat dit een goede dag was. We hebben beide bandentypes uitgeprobeerd en ook verschillende wijzigingen getest aan de afstelling van de F2007. We vertrokken van de basis van wat we geleerd hebben in de laatste testweek op dit circuit. Er is uiteraard nog veel werk aan de winkel met het oog op de kwalificatie en de race, maar het weekend is positief begonnen. Ik hoop dat we op die manier kunnen voortgaan!

P2. Giancarlo Fisichella (Renault), 1:35.910:
Voor mij was het nogal een normale vrijdag. We hebben veel meer kunnen rijden dan in Australië, een goede start dus. De balans van de auto is niet zo slecht, maar we hebben te weinig grip. Dat maakt de wagen nerveus en inconsistent om te besturen. Natuurlijk is er altijd minder grip door warm weer, maar we hebben vandaag een degelijke vooruitgang geboekt. Hopelijk kan dat morgen verdergaan. Fysisch gezien was het vandaag hard daarbuiten, vooral aangezien ik de laatste dagen last had van de griep. Maar ik heb er vertrouwen in dat alles in orde zal zijn op zondag.

P3. Heikki Kovalainen (Renault), 1:36.106:
Voor mij was het een zeer goede vrijdag, vooral in vergelijking met de eerste dag in Australië. Na de tests vorige week, was het leuk om vandaag nog eens 60 rondjes te rijden en weer in contact te komen met het circuit. Wat het gedrag van de wagen betreft was het eigenlijk zoals de laatste testdag: de balans was niet slecht, en verbeterde samen met de kwaliteit van het asfalt, net als voor alle rijders. De hitte maakt het leven hier moeilijk, en het wordt een lange, harde race. Maar na de test voel ik mij goed voorbereid. Wat de competitiviteit betreft: we weten momenteel niet echt hoe we ervoor staan, aangezien we niet kunnen weten waar de andere teams mee bezig waren. Maar morgen zal het beeld helderder worden.

P5. Nico Rosberg (Williams), 1:36.523:
We hebben gedurende de twee sessies van vandaag enkele redelijke afstellingen gevonden. Het is echter moeilijk te zeggen waar we momenteel staan. Morgen na de laatste vrije training zullen we echter een beetje meer weten.

P12. Fernando Alonso (McLaren), 1:37.041:
Toen het team hier vorige week testte, was de afstelling zo goed als klaar, dus we hadden een goede basis voor de training van vandaag. Nu is er nog wat meer data toegevoegd aan het bestand, en daar zullen we deze nacht naar kijken. Alles ging wel zoals verwacht. Ik heb er even over gedaan om weer te wennen aan Sepang aangezien ik er vorige week niet was, maar er waren geen verrassingen en ik geniet echt van dit circuit.

P22. Christijan Albers (Spyker), 1:39.807:
We hadden het moeilijk om een goede afstelling te vinden en een redelijke tijd neer te zetten. We moeten deze nacht dus nog wat gegevens bestuderen, zowel over de wagen als over mijn rijstijl. Het belangrijkste is een juiste balans te vinden, wat we vandaag niet konden. Het is ook spijtig van de lekke band, want ik kreeg geen kans om nog op de zachtere band te rijden. Dat had anders wel een verschil gemaakt kunnen hebben.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter