Na twee jaar en vier maanden is het Formule 1 avontuur dus voorbij voor Aguri Suzuki. In een verklaring zegt de teameigenaar: Het was mijn droom om teameigenaar in de F1 te worden en deze droom werd werkelijkheid toen ik me in 2005 inschreef voor deelname aan het kampioenschap in 2006. We hebben twee jaar en vier maanden met het Super Aguri-team meegedaan, maar helaas moet ik nu meedelen dat het team per direct stopt met racen.

De teameigenaar wijt de schuld van de problemen hoofdzakelijk bij voormalig hoofdsponsor SS United. De oliemaatschappij kwam vorig jaar zijn betalingsverplichtingen niet na, waardoor de Japanse renstal in grote financiële problemen kwam te zitten: De contractbreuk van SS United bracht het team in grote fananciële problemen. Het feit dat het gebruik van een klantenchassis straks verboden is, maakte onze zoektocht naar nieuwe partners nog moeilijker.

Met de steun van Honda hebben we het team tot op dit moment draaiende weten te houden. Maar helaas zijn we er niet in geslaagd om onze activiteiten in de Formule 1 verder te zetten, waardoor ik nu moeten besluiten om het team terug te trekken uit de Formule 1.

De renstal heeft het opgenomen tegen grote autofabrikanten en slaagde er in om in haar 22e Grand Prix voor het eerst punten te scoren. Vorig jaar eindigden we zelfs als negende in het constructeurskampioenschap.

Tot slot wil ik graag mijn dank uitspreken aan Honda, Bridgestone, al onze sponsors, de hele technische staf, beide racecoureurs Takuma Sato en Anthony Davidson, en uiteraard alle fans van over de hele wereld aan het Super Aguri-team.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *