Kimi Raikkonen wil in Bahrein weer mee strijden voor de overwinning. In Maleisië kon de Ferrari-rijder niet het maximale uit de motor halen door problemen die hij overhield aan de seizoensopener in Australië. Komend weekend krijgt de Fin een nieuwe motor achterin zijn Ferrari en zal hij voluit voor de zege gaan.

Ons weekend in Maleisië is niet goed verlopen, dat is zeker.. kijkt Raikkonen terug op de race. We wisten op voorhand dat we er niet al te goed voor stonden, vanwege de problemen om mijn motor moesten we het hele weekend compromissen maken en daarom konden we niet voor de zege strijden. Daarnaast waren er ook nog andere kleine technische problemen, waardoor we niet op de limiet konden rijden. Het was erg teleurstellend, want ik wil altijd voluit voor de zege gaan.

Komend weekend beschikt Raikkonen over een nieuwe motor en hij is dan ook optimistisch voor de race in de woestijn: Ik ben erg optimistisch voor de race in Bahrein, aangezien ik dan een nieuwe motor in mijn wagen heb. Aals hele pakket goed werkt, denk ik dat we net zo snel kunnen zijn als in Melbourne. Voor de seizoenstart waren we in Bahrein erg snel en we weten dat McLaren sinds die test veel sterker is geworden. Maar we zullen in elk geval meer tegenstand kunnen bieden dan in Maleisië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!