Kimi Raikkonen is de laatste weken goed op dreef met zijn McLaren. In Engeland en Canada stond de Fin telkens op het podium maar op de Brickyard is de McLaren-coureur vastbesloten om zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen.
“In Montreal hebben we laten zien dat we een stap in de goede richting hebben gemaakt.  “ zegt Raikkonen. “Hopelijk kunnen we in Indianapolis voor de overwinning vechten, het circuit is er snel en je kunt er goed inhalen. De beste mogelijkheid is in de slipstream te kruipen op het lange rechte stuk en je tegenstander voorbijgaan aan het einde ervan. “
“De Indianapolis Motor Speedway is een geweldige baan en het is ��n van de races waar iedereen wil winnen. De fans zijn hier geweldig, ze hebben echt benzine in hun bloed en we willen hen een mooie en goede show geven.  “
De laatste zege van een McLaren-rijder op de Indianapolis Motor Speedway dateert van 2001, toen was Mika Hakkinen aan het feest.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!