In Monaco kende Kimi Raikkonen één van zijn slechtste races van het seizoen in 2007. De Ferrari-coureur moest zich tevreden stellen met een achtste plaats. De huidige wereldkampioen verwacht dit jaar een sterker optreden in het Prinsdom.

De WK-leider, die de prestgieuze race al eens won in 2005, hoopt dit jaar op een herhaling van toen: Monaco is dé race, in 2005 won ik er en dat was waarschijnlijk de mooiste zege uit mijn loopbaan. Een beter gevoel dan winnen in Monaco bestaat er niet.

Het ene puntje dat Raikkonen vorig jaar sprokkelde bleek op het einde van het seizoen van goudwaarde. De Fin werd vorig jaar wereldkampioen met één punt meer dan het Mclaren-duo Hamilton en Alonso. Vorig jaar behaalde ik maar één puntje en was ik niet blij, maar achteraf gezien was het een meer dan waardevol punt.

De Fin weet als geen ander dat de kwalificatie nergens zo belangrijk is als in de nauwe straten van Monte Carlo. Vorig jaar eindigde de kwalificatie voor Raikkonen in de vangrails en startte hij pas als zestiende. Goed kwalificeren is altijd belangrijk, maar in Monaco is dit prioriteit nummer één. Het maakt een enorm verschil of je vooraan start of niet.

Afgelopen week hebben we getest in Paul Ricard en dat ging erg goed. schrijft de Fin in een column op zijn website. We hebben wat nieuwe dingen getest en de set-up verbeterd. De auto is erop vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar op circuits waar we vorig jaar tekort kwamen. Het is moeilijk te zeggen wat er komend weekend gaat gebeuren, want ook McLaren en BMW-Sauber zullen bijzonder sterk zijn. En in Monaco kunnen er rare dingen gebeuren. Dit is de meest open race van het jaar.