Ferrari-coureur Kimi Raikkonen weet nog niet of hij ook na 2009 blijft racen. De 28- jarige Fin vindt het wel nog steeds leuk om te racen, maar er zijn ook zaken in de Formule 1 die hij minder kan waarderen.

Het contract van Raikkonen bij Ferrari loopt af eind 2009, het lijkt dus niet ondenkbaar dat de Fin op zijn dertigste zal stoppen met racen. Een paar dagen geleden al staken de geruchten de kop op dat de teamgenoot van Massa overweegt te stoppen na 2009 en in Canada heeft hij ook toegegeven te twijfelen over zijn toekomst in de Formule 1.

Ik weet nog niet wat er na volgend jaar zal gebeuren. Misschien neem ik dit jaar al een beslissing, misschien ook niet. Wat ik wel weet is dat ik er niet voor zou kiezen om te stoppen als ik voel dat ik het racen zal gaan missen. Ik zal racen zolang ik ervan geniet, maar hoelang ik er nog van geniet? Nu is het nog te vroeg om die vraag te beantwoorden.

De regerend wereldkampioen heeft altijd al laten blijken dat hij enkel in de Formule 1 zit om te racen en hetgeen wat er naast het circuit gebeurt hem volledig koud laat. Hij heeft zo zijn twijfels door het feit dat je als Formule 1- coureur met allerlei andere zaken wordt geconfronteerd.

Iedereen in de Formule 1 is hier omdat ze ervan houden om te racen, maar als er teveel zaken bij komen kijken die je niet uitstaan, dan is het moment gekomen om ermee te stoppen.

De verhalen van een overwegend pensioen van Raikkonen zullen er wellicht voor zorgen dat de geruchten van de komst van Fernando Alonso naar Ferrari terug zullen oprakelen.