Kimi Raikkonen voelt zich goed in zijn vel en geniet meer dan ooit van de Formule 1. Dat vertelde de wereldkampioen tegenover de Italiaanse televisiezender Sky italia. De Fin zegt wel dat als hij geen plezier meer beleeft aan het racen, er onmiddellijk mee stopt.

Ik wil zeker niet de oudste Formule 1- coureur uit de geschiedenis worden. vertelt Raikkonen. Ik wil goede resultaten blijven boeken en zoveel mogelijk races en kampioenschappen winnen, maar het is zeker niet mijn doel om records te breken. Op een dag dat ik niet meer geniet, stop ik onmiddellijk. Ik rij nu in de F1 en ik hou er enorm van, ik geniet nu nog meer nu ik wereldkampioen ben.

Toen ik klein was keek ik al naar de races. Iedereen droomt ervan om een coureur te worden, maar ik dacht er pas vanaf achttiende of negentiende jaar aan. Nu is het echter mijn werk en ik moet zeggen dat ik enorm van mijn werk houd.

De Fin slaagde er bij McLaren niet in om de wereldtitel te veroveren. Hij blikt even terug: Op bepaalde momenten liet het geluk me wel eens in de steek, maar er speelden meer factoren mee. Het had anders kunnen lopen, maar gelukkig wist ik de titel vorig seizoen te pakken. Dingen kunnen in een paar jaar veranderen. Als je verliest, leer je altijd iets bij. Het is wel niet de leukste manier om iets te leren, maar het helpt wel. Nu ben ik gewoon gelukkig en ben ik niet meer bezig met geluk. Ik ben ervan overtuigd dat als je hard genoeg werkt, je kunt bereiken wat je wilt.