Ondanks een achterstand van vijftien punten op het McLaren-duo Fernando Alonso en Lewis Hamilton, gelooft Ferrari-coureur Kimi Raikkonen nog steeds in zijn kansen op een eerste wereldtitel.

 Het gat naar mijn rivalen is niet zo groot, dus mijn situatie is zeker niet uitzichtloos. aldus Raikkonen, die de seizoensopener in Australië won. Als de situatie zo zou zijn met nog twee races te gaan, dan waren mijn titelkansen verkeken. Er zijn echter nog twaalf races te gaan en de kloof kan nog gedicht worden. Een paar goede races van mij en een paar slechte voor de concurrenten en de situatie ziet er helemaal anders uit.

Ik heb het gevoel dat ik nog steeds een goede kans maak om voor het kampioenschap mee te vechten. Ik zal mijn best doen om te finishen en zoveel mogelijk races te winnen en aan het einde van het seizoen zie ik wel waar ik eindig.

In Montreal hoopt Raikkonen al een deel van de achterstand op het leidersduo weg te werken: Eén ding is alvast zeker: Mclaren zal geen minuut voorsprong hebben zoals in Monaco het geval was. Het snelle circuit van Montreal valt niet te vergelijken met de tragere baan in Monaco, ook al zijn het beide stratencircuits. Bovendien heeft Ferrari het in het verleden altijd goed gedaan in Canada.

Kimi Raikkonen werd vice-wereldkampioen in 2003 en 2005.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!