Een anti-rokersgroep heeft zwaar uitgehaald naar Philip Morris, omdat de Ferrari-wagens aan de start verschenen met Marlboro-reclame op hun wagens. Ferrari is veruit het enige team dat nog met tabaksreclame rond rijdt, en de enige die zijn contract met de tabaksproducent Marlboro verlengt heeft voor dit seizoen. Tijdens de enkele races waar er nog geen tabaksverbod heerst kunnen ze zo met de sigarettenreclame rijden. Daar is zeker niet iedereen het mee eens. Matthew L. Myers, de voorzitter van ’Campagne voor Rookvrije Kinderen’, beweert dat Philip Morris daarmee zijn plicht niet is nagekomen om een einde te maken aan alle tabakssponsoring in de sport. Ironisch genoeg was het op 11 september 2001 dat Philip Morris samen met British American Tobacco (in het verleden met 555 en Lucky Strike hoofdsponsor van B.A.R. en Honda) en Japan Tobacco een overeenkomst ondertekenden waarbij ze de tabaksreclame zouden afzwakken en uiteindelijk laten verdwijnen uit de Formule 1. British American Tobacco en Japan Tobacco hebben beiden die overeenkomst nageleefd vanaf het begin van dit seizoen, Philip Morris blijft nog doorgaan. En dat is een doorn in het oog voor de anti-tabaksgroepen.

Myers beweert dat Philip Morris in Bahrein heeft laten zien dat geld en winsten boven de gezondheid van de mens gaan. Dat ze met de Formule 1-sponsoring blijven doorgaan is een uitstekend voorbeeld van onverantwoord gedrag door de Philip Morris-bedrijven. Tijdens de eerste twee races van het seizoen reed Ferrari zonder de Marlboro-reclame, in Bahrein was het de eerste keer dit seizoen met ‘Marlboro’ op hun wagens.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter