Williams baas Adam Parr heeft hard uitgehaald naar diverse media die Pastor Maldonado neer hebben gezet als een pay-driver. Ondanks dat de bij Williams weggestuurde Nico Hulkenberg een goed debuutjaar meemaakte en Maldonado forse investeerders meeneemt, is de man uit Venezuela wel degelijk gehaald vanwege zijn talent, meent Parr.

Nog nooit hebben wij een rijder in één van onze wagens gezet waarvan wij dachten dat hij niet klaar zou zijn voor F1, het niet zou verdienen om in F1 te rijden of niet in staat zou zijn om aan onze verwachtingen te voldoen, aldus Parr op motor21.com.

Pastor heeft met een debuterend team de GP2 series gewonnen en meer zeges geboekt dan wie dan ook. Het is absurd dat wordt gesuggereerd dat wij hem voor het geld halen. Hij is een groot talent en wij zijn niet de enige die dat vinden.

Maldonado en Hulkenberg waren ooit teamgenoten in de GP2. De Duitser was Maldonado duidelijk de baas dat jaar. Maar Parr hecht daar geen waarde aan: Wij werken met een onafhankelijke rijderscoach en die denkt, net als wij, dat Pastor net zoveel snelheid heeft als Hulkenberg of Rosberg.

Ondanks de slechts éénjarige verbintenis ziet Parr het als een investering in de toekomst. Als je een jong talent laat rijden is dat altijd een zet voor de toekomst. Als zo’n jongen dan ook nog sponsoren meebrengt is dat alleen maar prettig.

Maar geld geeft nooit de doorslag. Kijk naar Fernando Alonso. Die brengt met Santander de grootste sponsor naar de F1.

Voor Hulkenberg ziet Parr een mooie toekomst weggelegd, ondanks dat Williams hem voor 2011 dumpte. Hopelijk houden wij altijd een goede band met Hulkenberg. Nico heeft de potentie om een geweldige rijder te worden en ik hoop dat hij snel een stoeltje vind, besluit Parr.