McLaren-testcoureur Gary Paffett ziet zichzelf als een belangrijke kandidaat voor een racestoeltje bij Prodrive, dat volgend jaar het twaalfde team in de Formule 1 wordt. Het nieuwe team van voormalig BAR- teambaas David Richards heeft reeds lange tijd bekend gemaakt dat het met een klantenchasis het seizoen 2008 wil aanvangen.

Het is moeilijk te zeggen, maar ik heb er veel vertrouwen in. De situatie met Prodrive en McLaren ziet er steeds beter uit. Als er een deal komt en als Prodrive effectief het B- team van McLaren wordt, maak ik een grote kans om daar te gaan racen. vertelt Paffett aan Autosport.com.  Ook als de deal niet doorgaat maak ik toch nog een kans. Maar ik verwacht wel dat Richards en Mclaren er wel gaan uitkomen.

McLaren en Mercedes willen meer wagens op de grid met hun motoren. aldus de 26- jarige Brit, die afgelopen weekend de tweede DTM-race van het seizoen won. Prodrive moet op zoek naar drie coureurs. Ik ben één van de meer ervaren coureurs in de Formule 1. Ik denk dus dat ik een goede kans maak. De komende maand wordt echter heel belangrijk.

Richards liet onlangs weten dat hij tijdens het weekend van de Britse Grand Prix zijn plannen voor volgend jaar zal onthullen. De hoofdsponsor zal worden bekend gemaakt en verwacht wordt dat dan ook zeker een coureur wordt bevestigd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!