Nadat Ferrari eerder deze week al liet weten het team van BMW-Sauber als een rivaal te zien, heeft ook McLaren te kennen gegeven dat er ook rekening moet gehouden worden met de Duits/Zwitserse renstal.

BMW-Sauber haalde al twee tweede plaatsen in twee races en staat op een knappe tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Bovendien zette Nick Heidfeld de snelste rondetijd op zijn naam in Maleisië. Genoeg redenen om BMW-Sauber goed in de gaten te houden.

Ferrari-teambaas, Stefano Domenicali zei eerder deze week over het team van Mario Theissen We moeten hen respecteren, omdat ze in de positie zijn om punten te pakken van McLaren en wij. Het kampioenschap is erg lang en het is belangrijk dat we met hen rekening houden, want ze zijn serieuze concurrenten.

McLarens-motorenleverancier Norbert Haug aan Auto, Motor und Sport: Voor mij geldt BMW-Sauber als een serieuze rivaal. Na twee races staan ze vijf punten achter ons, dat is niet niks. De snelheid hebben ze, dus de volgende keer zullen ze misschien al voor ons staan.