Niet alleen Fernando Alonso wordt vijf plaatsen teruggezet op de startgrid voor de Grand Prix van Hongarije, ook Giancaro Fisichella is hetzelfde lot beschoren. De Renault-coureur wordt van een achtste naar een dertiende startplaas teruggezet, nadat de FIA besloten heeft dat hij tijdens de kwalifactie Spyker-coureur Sakon Yamamoto in de weg heeft gereden.

Fisichella kwam tijdens een vliegende ronde één van de Scuerdia Toro Rosso-coureurs tegen en besloot daarom om zijn snelle ronde af te breken. De Renault-coureur had echter niet in de gaten dat Yamamoto net achter hem aan een vliegende ronde bezig was. Omdat Fisichella van het gas ging, was de Syker-coureur gedwongen hetzelfde te doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!