Dit jaar wordt de eerste nachtrace in de Formule 1 verreden in Singapore. Ook Bahrein onderzoekt de mogelijkheden om een nachtrace te organiseren en ook Maleisië is geïnteresseerd.

Het is een erg interessant idee en het is niet meer dan normaal dat we er momenteel informatie over verzamelen. zei circuitbaas Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa tegen de Gulf Daily News. We willen kijken wat de voor -en nadelen van een nachtrace zijn. Een nachtrace zou zeer spectaculair zijn om te bekijken.

De voordelen van een nachtrace in Bahrein zijn dat de race dan na werktijd (zondag is een gewone werkdag in de woestijnstaat) wordt verreden. Bovendien zullen de teams minder last hebben van de extreme hitte.

Naast Bahrein toont ook Maleisië interesse om een nachtrace te organiseren. Afgelopen weekend zei de directeur van het Sepang circuit, Dato Mokzani Mahatir dat hij in 2009 een tweede nachtrace wil organiseren. Hij zei nog dat een nachtrace op dit moment vooral interessant is voor circuits die nog oostelijker liggen dan Bahrein en dat er nog veel gesprekken zullen moeten volgen vooraleer de plannen serieus kunnen worden.