Na Giorgio Mondini twee jaar geleden hebben we volgend jaar opnieuw een Zwitserse coureur in de paddock rondlopen. Red Bull Racing bevestigde vandaag Sébastien Buemi als test- en reservecoureur voor komend seizoen. De 19-jarige Buemi reed vorig seizoen vijf races in de GP2-Series als vervanger van de geblesseerde Michaël Ammermüller. In 2002 was hij Europees kartkampioen, in 2005 werd hij vice-kampioen in het Duis Formule BMW-kampioenschap en vorig jaar werd hij tweede in het Europees Formule 3-kampioenschap.

Dit is een enorme stap voorwaarts voor mij, vertelde Buemi. Ik wil Red Bull dolgraag bedanken, zij hebben me al in de lagere klassen gesteund de afgelopen drie seizoenen. Ik kijk er al naar uit om mijn seizoen GP2 te combineren met mijn taken binnen Red Bull Racing en het wordt ongetwijfeld een interessant seizoen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *