Sam Michael, technisch directeur van Williams, zei tegen autosport.com dat het nieuwe FW29 project “bloody good” gestart is. De Australiër heeft ook gelijk om dat te zeggen want twee dagen op rij wist het team de wagens van leverancier Toyota achter zich te houden.

 Het blijft natuurlijk wel een wintertest en dus vergelijk je constant appelen met peren maar toch kan je wel stellen dat het eerste uitje van de FW29 positief is verlopen

De eerste indruk was goed. Het is een normale systeemcontrole om de kinken uit de kabels te halen, de commentaar is goed. Het is een goed ijkpunt en we hebben een goede basis om verder mee te werken.

Door de vele wissels en het beperken van de motor tot 19.000 toeren per minuut wordt er verwacht dat de teams dit jaar zeer dicht op elkaar zullen zitten. Alex Wurz denk dat kleinigheden dit jaar alles zullen bepalen.

Een paar tienden zullen het verschil maken tussen de “hero’s” en de “zero’s”. Je rondetijden zullen afhangen van wanneer je op de baan komt, hoe de baan er dan bij ligt en hoeveel verkeer je hebt. Elk klein detail zal dit jaar voor verschil zorgen.

Het Williams team wil ten allen koste een beschamend rampjaar zoals in 2006 vermijden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter