FIA- voorzitter Max Mosley steekt een waarschuwende vinger richting alle Formule 1- teams uit. De 67- jarige Brit liet in een interview met de officiële website van de F1 weten dat als er in de toekomst een team betrapt wordt op spionage zij hoogstwaarschijnlijk zullen uitgesloten worden.

Hiermee verwijst Mosley naar het spionageschandaal van vorig seizoen. Toen kreeg de hoofdontwerper van McLaren, Mike Coughlain vertrouwlijke informatie doorgespeeld van Ferrari-werknemer Nigel Stepney. Toen de zaak aan het licht kwam ging de bal aan het rollen kwam de hele affaire aan het licht. McLaren werd schuldig bevonden van het in bezit hebben van vertrouwlijke informatie van Ferrari, en kreeg een boete opgelegd van honderd miljoen dollar en het moest al zijn constructeurspunten inleveren.

We hebben natuurlijk geen controle over de informatie die mensen in hun hoofd hebben zitten. Maar dat kan wel bij gegevens die op papier staan of digitale informatie. vertelt Mosley. We zijn bereid dit te controleren, en we hebben dat al bewezen.

In de huidige Formule 1 is het onmogelijk om geen sporen achter te laten, sporen die wij zullen vinden. De volgende keer dat er iemand betrapt wordt, wie het ook mag zijn, denk ik niet dat ze in het kampioenschap zullen blijven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!