MosleyMax Mosley zei deze morgen tegen de verzamelde pers dat hij niet vindt dat Schumacher een valsspeler is.

“Ik zou hem geen valsspeler durven noemen, je moet het in zijn context bekijken. Wanneer je op de moment zelf een laatste gooi naar de pole maakt dan neem je razend snel een beslissing.”

Toch wil dat niet zeggen dat Mosley niet achter de straf van de Stewards staat.
“De Stewards hebben het voordeel om elk detail en elk stukje informatie te kennen. Waar hij remde en stuurde, optrok. Zo komen ze tot een beslissing, ze namen er hun tijd voor en bekeken alles in detail. Dat is hoe het moet gebeuren, dat is sport.”

“Als je tot de conclusie komt dat iemand iets heeft gedaan wat hij niet mocht moet je reageren. We moeten proberen om iedereen dezelfde kansen te geven, maar dat is in dit soort situaties moeilijk.”

Vanuit het Ferrari kamp riep Jean Todt dat de Stewards Michael veroordeelden zonder echt bewijs in handen te hebben. Mosley spreekt dat tegen.
“Ik denk niet dat je kan zeggen dat ze geen bewijs hadden. Ik ben er zeker van dat ze hun uiterste best hebben gedaan om een eerlijke beslissing te nemen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter