Formule 1 blijft bedreigd, en niet van binnenuit. Indien een oliecrisis dreigt zal de Formule 1 ��n van de eerste slachtoffers worden� althans, dat is wat FIA-voorzitter Max Mosley beweert. Daarmee wil de Brit zijn actie�s verdedigen omtrends het milieuvriendelijker maken van de Formule 1. Aan de Sunday Mirror vertelde hij dat opportunistische politici zwaar zullen vuren op de autosport.

“Het eerste wat ze zullen zeggen is: �We moeten een voorbeeld aan het publiek geven om serieus te besparen in de brandstofeconomie en daarom moeten we de Formule 1 stoppen�. Als je op de televisie komt met de boodschap �We moeten de Formule 1 schrappen� dan krijg je meteen alle publiciteit en steun. Dat is erg verleidelijk voor politici.

Het is een echt gevaar voor de toekomst.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter