Monza heeft eindelijk groen licht gekregen om de Grote Prijs van 2006 te organiseren. De GP van Itali� was een tijdje bedreigd omdat omwonende gezinnen een klacht hadden ingediend wegens geluidsoverlast.

Maar de race gaat gewoon door op 10 september. De regionale overheid heeft een vrijstelling van de geluidsoverlastregels toegekend van 30 dagen.

Elke Italiaanse Grote Prijs sinds 1950 werd georganiseerd op legendarische circuit van Monza, met uitzondering van de editie van 1980, die naar het Imola-circuit verhuisde. Monza ademt dus F1-traditie.

De omwonenden die aanvankelijk gelijk hadden gekregen van de rechtbank, kregen destijds hun zin van rechter Marco Manunta, die de autosport volgens de Italiaanse Gazetto dello Sport een “overbodige, gevaarlijke en sociaal nuteloze activiteit” noemde die bovendien “een enorme impact op de omgeving heeft.”

Wij vragen ons dan af of dan meteen alle sporten verboden moeten worden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter