Het contract van Juan-Pablo Montoya bij McLaren loopt aan het eind van dit seizoen af, maar zorgen over de toekomst maakt hij zich niet. Na dit seizoen maakt Renault-coureur Fernando Alonso de overstap naar McLaren. Wie de teamgenoot van Alonso wordt is nog niet geweten. De Colombiaan wil zich echter nog niet bezig houden met volgend jaar.
Montoya: “Ik concentreer me nu volledig op McLaren. Ik kan alleen maar mijn best doen en als de tijd er rijp voor is, zal ik de beste mogelijkheid kiezen.  “

Ook het contract van teamgenoot Kimi Raikkonen loopt eind dit jaar af. Het is algemeen geweten dat McLaren Raikkonen langer wil houden en als de Fin instemt met een contractverlenging, is er geen plaats meer voor Montoya. De vice-wereldkampioen kan ook voor een ander team kiezen. “Er gaan steeds geruchten rond dat Kimi naar Ferrari gaat, maar er wordt ook gezegd dat Kimi naar Renault of BMW wil. Alles wat je hoort gaat alleen maar over Kimi.  “ aldus de Colombiaan.

Zorgen maakt Montoya zich echter niet: ” Straks is er misschien een stoeltje vrij bij Toyota. Ook BMW zal wellicht op zoek moeten naar een andere rijder en het vrijkomende stoeltje bij Renault is nog niet vergeven. Als je rondkijkt, dan zie je niets anders dan beschikbare zitjes.  “ verzekert Montoya die er alle vertrouwen in heeft dat hij ook volgend jaar deel zal uitmaken van de grid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!