David Coulthard realist zich dat de Britse Grand Prix van komend weekend, waarschijnlijk zijn laatste thuisrace uit zijn carrière zal worden. De 37- jarige Schot, die samen met Rubens Barrichello de meest ervaren coureur is in de Formule 1, zegt dat hij het nog altijd naar zijn zin heeft, maar beseft ook dat hij mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen in de koningsklasse van de autosport.

In theorie zou dit mijn laatste thuisrace kunnen zijn. zegt Coulthard, die bezig is aan zijn vijftiende seizoen in de Formule 1, sinds hij in 1994 in Spanje debuteerde bij Williams, nadat Ayrton Senna verongelukte in San Marino. Ieder mens is anders, maar ik ben zelf een realist. Mocht er iets gebeuren of als er een bepaalde beslissing wordt genomen, dan sta ik er niet te lang bij stil en ga ik verder met mijn leven.

Momenteel ben ik een Grand Prix- coureur. vervolgt de Schot, wiens contract aan het einde van het seizoen bij Red Bull afloopt. Dat ben ik al vele jaren, omdat ik het nog steeds erg leuk vind. Maar er komt een moment waarop het stopt. Mocht dat gebeuren, dan zal ik daar niet om treuren. Er zijn veel ergere dingen in het leven die je kunnen overkomen. Ik ga dan door naar de volgende uitdaging.