Men ontkent met klem dat Mercedes-Benz plannen heeft om McLaren uit te kopen.  Doctor Dieter Zetsche, voorzitter van moederbedrijf DaimlerChrysler, vindt het niet nodig om het team uit te kopen, ondanks dat zo goed als elke andere grote constructeur (Renault, Ferrari, Toyota, Honda en BMW.Sauber)  een eigen team heeft. Mercedes-Benz is momenteel tweede grootste aandeelhouder met om en bij de 40%, de rest is in handen van Ron Dennis en Mansour Ojjeh.

“Met McLaren hebben we een goede en succesvolle samenwerking,” zegt Zetsche in Indianapolis. “Maar jammer genoeg loopt het dit seizoen niet echt zoals gepland. We plaatsen zeker geen ultimatums maar we moeten terug in een positie geraken waar we kunnen winnen. Formule 1 is cruciaal voor onze verkoopmarkt en uiteindelijk ook voor het verkoop van onze auto�s.”

Zetsche benadrukte nog eens dat Mercedes-Benz thuis hoort in Formule 1, en dat is naar eigen zeggen bij McLaren.“Het is onze geschiedenis en het zal onze toekomst worden ook.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *