De afgelopen seizoenen had McLaren vaak te kampen met betrouwbaarheidsproblemen. Vorig seizoen nog werd de rijders -en constructeurstitel op een haartje gemist toen het team uit Woking wel over de snelste wagen van het veld beschikte, maar de betrouwbaarheid hen meermaals in de steek liet.

Het McLaren-team lijkt uit zijn fouten geleerd te hebben want voor de eerste race van het nieuwe seizoen zal het team alles testen wat er ook maar te testen is. Op het einde van deze maand komt de MP4-21 voor het eerst in actie. Volgende week zal het team nog met de interimwagen testen.

Managing director, Jonathan Neale: ” Zodra de nieuwe wagen klaar is zullen we alle ons volledig richten op de betrouwbaarheid. Waaronder de software, de verschillende systemen en de andere 11.500 onderdelen van de wagen, waarvan 90% nieuw is in vergelijking met de MP4-20, aan een grondige test zullen onderwerpen. Daarna zullen we ons pas gaan richten op het verbeteren van de snelheid. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!