Max Mosley heeft elk lid van de FIA de volgende brief gestuurd:

De afgelopen twee weken heeft een gespecialiseerde groep een geheim onderzoek gehouden naar mijn privéleven en achtergrond. Hun redenen of klanten zijn op dit moment nog onbekend. Ik heb dit uit een zeer betrouwbare bron binnen de veiligheidsdiensten van het Verenigd Koninkrijk vernomen. Dezelfde informatie heb ik vernomen van een minder goed geplaatste bron uit Frankrijk.

Het is jammer dat u nu op de hoogte bent van het resultaat van dit onderzoek en als u of uw club hierdoor in verlegenheid zijn gebracht wil ik me daarvoor excuseren. Het volstond voor een Britse roddelkrant blijkbaar niet om me te vernederen door mijn persoonlijke activiteiten te verspreiden. Het blad beweerde ook dat er een Nazistische ondertoon was. Dit is absoluut niet waar.

In de meeste landen is het verboden om zonder aanleiding dit soort details verspreiden over het privéleven van een persoon. De publicatie van het artikel is dan ook een totaal ongegronde inbreuk op mijn privacy en ik zal dan ook een rechtszaak tegen de krant aanspannen.

Ik heb van velen in de FIA en uit de motorsportwereld steunbetuigingen ontvangen. Zij vertelden mij dat mijn privéleven niets te maken heeft met mijn werk en dat ik dit werk moet voortzetten. Ik ben hen hiervoor dankbaar en wil, met uw steun, hun advies volgen. Ik zal nu wat tijd spenderen aan de verantwoordelijken voor dit incident. Ik zal ook de schade aan mijn familie ongedaan proberen te maken. Zij zijn onschuldige slachtoffers van deze goed geplande aanval.

Ik verzeker u dat dit incident mijn inzet voor mijn werk bij de FIA niet het gedrang zal brengen.

Max Mosley

By peter