Red Bull-eigenaar Dietrick Mateschitz wil de A1-Ring in de toekomst gebruiken als testcircuit. De Oostenrijker werd miljardair dankzij zijn wereldwijd verkochte energiedrankje, kocht eind 2004 het Jaguar-team over en in september vorig jaar ook het Minardi-team.

In 2004 kocht hij ook het hele circuit in Spielberg en wou hij het circuit helemaal renoveren. De kostprijs bedraagt ongeveer 120 miljoen euro. Vorig jaar zijn de werkzaamheden stilgelegd omwille van politieke redenen, maar dat houdt hem niet tegen om toch nog voort te gaan met de renovatie.

Aan de Oostenrijkse krant de Tiroler Tageszeitung vertelde Mateschitz dat hij het circuit wil gebruiken als thuisbasis van zijn Formule 1-teams. Net zoals Ferrari een eigen testcircuit heeft (Maranello) wil ook hij een eigen testcircuit. “Het zou geweldig zijn, maar ik vrees dat ik de toestemming niet zal krijgen.”

De Formule 1 kwam voor het eerst in Spielberg in 1970, maar na 1987 bleef het weg wegens te gevaarlijk. In 1997 kwam de Formule 1 terug naar een vernieuwd circuit, en eind 2003 was Micha�l Schumacher de (voorlopig) laatste winnaar van de Grand Prix van Oostenrijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter