Vanaf volgend seizoen zal de Grand Prix van Maleisië is het donker verreden worden. Om 7 uur ‘s avonds Maleisische tijd zullen de wagens van start gaan. De organisatoren staan volledig achter dit concept, en het is ook nog eens positief voor de Europese kijkers. Deze kunnen nu op “normale” tijd opstaan en daardoor zullen de kijkcijfers enorm stijgen in Europa.

Het is allang geen geheim meer dat Bernie Ecclestone volledig achter nachtraces staat. Alleen al omdat hij vindt dat het spannender is, en er meer kijkers daardoor zullen zijn. Nog niet lang geleden stonden de organisatoren juist niet achter dit idee. Toen echter naar buiten kwam dat hierdoor de positie van de Grand Prix in gevaar kwam, zijn de organisatoren op hun woorden teruggekomen.

De organisatoren weten dat het nodig is vanwege de kijkcijfers en het publiek. Het is erg goed voor de mensen die de Grand Prix bezoeken, het is erg spannend om op deze manier de race live mee te maken vanaf de tribune. Vertelde Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *