Gisteren reed Robert Kubica voor Renault 90 ronden op het circuit van Paul Ricard.. Kubica testte vorige week al in de simulator van het Franse team.

Volgens Autosport was Robert Kubica in de simulator sneller dan vaste Renault-coureur Nico Hulkenberg. Kubica testte in de simulator in de 2017-bolide, gisteren reed Kubica in Frankrijk in een Lotus Renault uit 2012.

Inmiddels worden de geruchten omtrent de comeback van Kubica steeds heviger, Renault doet ook weinig moeite om de geruchten te ontkennen. Volgens de geruchten zou de volgende stap voor Kubica het rijden van een vrije training voor de Grand Prix van Hongarije zijn. Ook de test die op 1 en 2 augustus plaats vindt op de Hungaroring zou een mogelijkheid zijn.

Cyril Abiteboul van Renault laat weten: Robert heeft nu alleen in een oude wagen gereden met een aangepaste motor en demonstratiebanden. Hij is nog niet blootgesteld aan de stress van een race en het rijden met andere bolides.

Kubica liet ondertussen weten dat de test gisteren goed is verlopen en dat het rijden van een Formule 1- wedstrijd niet langer een fysieke beperking is: De test is zonder problemen verlopen. Ik heb in mijn rechterhand wat minder kracht maar dat kan ik makkelijk compenseren met mijn linkerhand. Mijn twijfels over mijn fysieke beperkingen zijn weg genomen. Ik ga nu alles doen om mijn kansen te maximaliseren. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt, ik heb ook nog niet in de huidige Formule 1-bolides van dit jaar gereden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter