Kimi Raikkonen heeft veel zin in het nieuwe seizoen. Vorig jaar won de Fin meteen zijn eerste race voor Ferrari in Melbourne en in Brazilië, de laatste race van het seizoen slaagde hij erin om de wereldtitel te pakken. Raikkonen voelt zich op zijn gemak bij de Scuderia en is vol vertrouwen voor het nieuwe seizoen, dat komend weekend begint in Melboune.

Ik voel me persoonlijk een stuk sterker dan in het begin van vorig seizoen. zei Raikkonen tegenover Autosport.com. Ik ken het team en hun werkwijze. Er wachten mij dus geen veranderingen meer. Ook heb ik een goed contact opgebouwd met mijn ingenieurs en we begrijpen elkaar goed, ze weten nu hoe ik de afstelling van mijn auto wil hebben.

De regerend wereldkampioen, die aan de vooravond staat van zijn achtste seizoen, zegt dat de F2008 een duidelijke stap voorwaarts is ten opzichte van zijn voorganger: Ik denk dat we voor Melbourne een competitieve auto hebben. De F2008 is duidelijk een stap voorwaarts ten opzichte van de auto van vorig jaar. Het team heeft fantastisch werk verricht, zeker op het gebied waar we minder sterk in waren.

We lijken nu sterk te zijn op alle gebied. We hebben een sterk, snel en betrouwbaar pakket. We zouden in iedere race voor de overwinning moeten kunnen vechten, en voor beide kampioenschappen.