Als Ferrari dit jaar nog kampioen wil worden, dan zal het in de vijf laatste races van het seizoen uit zijn pijp moeten komen. Om te beginnen komend weekend, waar de thuisrace van het Italiaanse team wordt verreden op het circuit van Monza. Kimi Raikkonen verwacht een zwaar gevecht en benadrukt dat er geen enkele fout mag gemaakt worden, wil het team nog kans maken op beide wereldtitels.

De afgelopen testweek gaf aan dat Ferrari het niet makkelijk zal krijgen in Monza, titelrivaal McLaren liet iedere dag de snelste tijd noteren op het hogesnelheidscircuit. Toch is Raikkonen tevreden over de uitgebreide test van zijn team. We hadden een goede test waar we veel nieuwe onderdelen hebben getest. Wanneer je naar de rondetijden kijkt, denk ik dat het een zwaar gevecht zal worden, maar je weet echter niet met hoeveel brandstof de rest rijdt. We zullen pas in de kwalificatie een goed beeld krijgen hoe ver we precies staan.
Traditioneel is Ferrari altijd al erg sterk op Monza. gaat ‘The Iceman’ verder. Maar ook McLaren is hier sterk geweest in de jaren dat ik nog voor hen reed, maar om de één of andere reden lukte het mij niet om hier te winnen. Ik hoop dat we dit komend weekend wel kunnen, en van vrijdag tot zondag een perfect weekend kennen. Het zou een geweldig gevoel zijn om voor Ferrari in Monza te winnen.

Mijn doel is om zoveel mogelijk punten in te halen op iedereen die voor me staat in het kampioenschap. Alle komende races zijn cruciaal. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven. Het team zet zich in voor 110% om ieder punt bij onze concurrenten af te snoepen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!