Ferrari-coureur Kimi Raikkonen won afgelopen weekend op overtuigende wijze de Spaanse Grand Prix en is enthousiast over zijn eigen prestatie. De Fin is van mening dat hij in Barcelona zijn beste race uit zijn carrière heeft gereden.

Raikkonen heeft alle reden om tevreden te zijn: Twee van de drie vrije trainingen was hij het snelst, hij vertrok vanop pole, won de race en reed de snelste ronde.

Het was een perfect weekend in Barcelona. zei een tevreden Raikkonen. We waren constant snel en kenden geen enkel probleem. Vaak heb ik na een overwinning het gevoel dat het nog beter had gekund, maar deze keer niet. Waarschijnlijk was dit het beste weekend uit mijn carrière. Perfectie is niet mogelijk in deze sport, maar we kwamen er nu wel erg dichtbij.

The ‘Iceman’ weet als geen ander dat niet ieder weekend zal verlopen zoals in Barcelona: Het positieve is echter dat ik me nu een slecht weekend kan veroorloven, maar dan is de voorsprong wel weg. Er is nog een lange weg te gaan en ik ben me ervan bewust dat niet ieder raceweekend zo zal verlopen als in Barcelona. We zullen nog wel wat lastige momenten krijgen, maar onze auto heeft de snelheid om elke race voor de overwinning te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *