Kimi Raikkonen is ondanks zijn leiderspositie in het rijdersklassement, niet tevreden. De Ferrari-coureur die de koppositie in de WK-stand deelt met McLaren-rijders Alonso en Hamilton vindt dat vooral de kwalificatie beter moet.

Tijdens de seizoensopener in Australië pakte de Fin meteen de pole en won de race. In Maleisië en Bahrein kwalificeerde Raikkonen zich telkens als derde, maar tijdens de race kon hij nooit aanspraak maken op de zege. De Ferrari-coureur zegt zelf dat dit de wijten is aan het mindere presteren in de kwalificatie:

We hebben veel punten gepakt, maar we hadden er meer kunnen hebben. zegt Raikkonen aan Autosport.com.We zijn er niet in geslaagd om datgene uit de auto te halen wat we wilden.. Ik kan niet ontdekken dat ons probleem vooral in de kwalificatie ligt. Onze racesnelheid is goed en we kunnen iedereen verslaan, maar over één ronde zijn we er nog niet. Als je niet vanaf de start vooraan rijdt, mag je een overwinning vergeten

Raikkonen denkt dat hij alle drie Grand Prix’ had kunnen winnen: Zoals ik al gezegd heb is 22 punten niet slecht, maar ik denk dat ik alle punten had kunnen hebben. Ik ben er zeker van dat we veel sterker kunnen worden als we de auto optimaliseren. We zullen hiermee beginnen tijdens de volgende test in Barcelona.

Ook de andere teams zullen met nieuwe dingen komen en dus we kunnen verwachten dat het een zware strijd wordt. weet de teamgenoot van Massa. Momenteel zijn er twee teams en vier coururs die op hetzelfde niveau zitten. Voor de fans is het erg leuk en spannend, maar wij kunnen geen enkele fout maken als we willen winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!