Jarno Trulli vertrekt op het einde van het seizoen bij Renault. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. Dit betekent dat hij zeker is dat hij voor volgend seizoen een nieuw zitje heeft gevonden. De Italiaan, die sinds 13 juli 31 jaar oud is, verlaat na drie seizoenen het Franse team voor wat meer dan waarschijnlijk Toyota zal worden.

“Ik zou graag iedereen van Renault bedanken voor het vertrouwen en de steun ik gedurende de voorbije drie seizoenen kreeg, en ook wil ik het team bedanken dat ze mij laten gaan op het einde van het seizoen.

Toch blijf ik even gemotiveerd als voordien tot op het einde van het seizoen, en richt ik mij volledig op het huidige kampioenschap. Dit jaar is een succesvol jaar, en ik heb een doelstelling om nog meer dingen te bereiken voor zowel mezelf als voor het team.”

Dit versterkt alleen maar het bericht dat hij naar Toyota zou gaan volgend seizoen, en dat wordt dan zijn 5de team in 8 Formule 1-seizoenen. Trulli debuteerde in 1997 bij Minardi, stapte datzelfde jaar nog over naar Prost waar hij inviel voor de geblesseerde Panis. In 2000 nam hij bij Jordan het stuur over van Damon Hill en liet enkele mooie dingen zien, vooral dan tijdens de kwalificatiesessies. In 2002 vertrok hij dus naar Renault, en daar haalde hij zowel zijn eerste pole-positie als zijn eerste overwinning, dit jaar in Monaco.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter