Mocht het nodig zijn, dan zal kimi Raikkonen in dienst gaan rijden van Felipe Massa als de Braziliaan kan aanspraken maken op de wereldtitel. Dat heeft Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vandaag laten weten aan Gazetta dello Sport.

Als het nodig is, zal Kimi Felipe helpen. bevestigt Domenicali. We hebben hier in het begin van het seizoen al uitvoerig met de rijders over gesproken. Maar voor het zover is, zullen we eerst moeten zien hoe de situatie zich verder ontwikkelt.

Raikkonen moet in de laatste races zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. De Fin heeft na de Spaanse Grand Prix al geen race meer kunnen winnen. Massa, die tweede staat in het kampioenschap heeft zeven punten meer dan de regerend wereldkampioen. Domenicali behoudt alle vertrouwen in ‘The Iceman’ en is er zeker van dat hij kan presteren.

Hij zal reageren en binnenkort sterk terugkomen. Hij weet hoe hij met kritiek moet omgaan. Momenteel is Kimi niet tevreden met het gedrag van zijn auto, met name de manier waarop de auto de bochten instuurt. Hij zou graag zien dat dit agressiever was en dus heeft dat invloed op hem. We zullen hem nu tegemoet moeten komen.

Mocht dit allemaal mislopen, dan denkt de Ferrari-teambaas wel dat Massa sterk genoeg is om voor de titel te strijden: Hij is er klaar voor. We geven hem steeds weer een competitieve wagen. Felipe is volwassen genoeg om dat voor elkaar te krijgen en wij zullen hem daarbij helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.